KIRŞEHİR / ÇİÇEKDAĞI - ÇİÇEKDAĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ÇİÇEKDAĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

OSMAN ŞEVKİ MAH. REŞAT AKYON CAD. BLOK NO 45 ÇİÇEKDAĞI / KIRŞEHİR
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı ruh ve beden bütünlüğü içinde yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, Manevi değerlere sahip, vatanını milletini insanları seven, toplumla barışık örnek bireyler yetiştirmektir.İmam-Hatip Liseleri Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Orta Öğretim Kurumlarıdır.Hem mesleğe, hem de yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygular.Lise seviyesinde genel ve mesleki öğ­renim görmüş elemanlar yetiştirir.İlköğretim Okullarının 8. sınıfından mezun olan her öğrenci İmam-Hatip Liselerine kayıt yaptırabilir.İmam-Hatip Liselerinde meslek derslerinin yanında, genel liselerde okutulan bütün dersler okutulmaktadır
Misyon
Akla ve bilime dayalı bir din anlayışının Türkiye için gerekli zihniyet değişikliğinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız.Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız.Din Öğretiminde belletici ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz.Din Öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız.Din öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliğini giderecek bilimsel çalışmalar üretiriz.Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız.Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız.
8.25-15.45
İngilizce-Arapça
Kırşeir ili Çiçekadğı İlçesi merkezinde yer almaktadır.
İlmerkezine 70 km uzaklıkta olup ilçe merkezinde yer almaktadır.
Bütün köylerden taşıma sistemi mevcuttur.